top of page

DE MISSIE

Zorginstellingen hebben momenteel een groot tekort aan mondkapjes. Trimmings Eindhoven en Gloed Amsterdam bundelen hun krachten in het initiatief Samen Tegen Corona 2020.

Het initiatief stroomlijnt en coördineert de productie en verspreiding van mondkapjes die geschikt zijn voor gebruik in zorginstellingen zoals bejaarden- en verpleegtehuizen, thuiszorginstanties, en huisartsenpraktijken. Deze mondkapjes voldoen weliswaar niet aan de eisen van medische zorg in ziekenhuizen, OK’s en IC’s, maar beschermen wel het personeel en de vrijwilligers die zorg verlenen in die andere, onmisbare zorgomgevingen.

We geven pakketten uit met alle benodigde materialen: 100% zusterskatoen, elastiek, herbruikbaar patroon en werkinstructies. Iedereen met een naaimachine is daarmee in staat om thuis heel snel 50 mondkapjes te maken. De geproduceerde mondkapjes worden weer ingeleverd: wij coördineren de distributie en zorgen ervoor dat de mondkapjes goed terechtkomen.

Deze productieketen leverde in één weekend al 750 mondkapjes op en is op korte termijn eenvoudig op te schalen: het is mogelijk om binnen één week 50.000 exemplaren te maken en verspreiden. Zorginstellingen krijgen deze mondkapjes gratis. Het gaat vanzelfsprekend niet om kapjes-handel: alle betrokken partijen, zowel bedrijven als particulieren, dragen op vrijwillige basis bij aan het initiatief.

Om de benodigde materialen te bekostigen, zoeken we sponsoren! Mocht u een financiële bijdragen kunnen en willen leveren, neem dan contact met ons op. We houden u via deze pagina op de hoogte. Voor nu: alvast bedankt voor alle hulp.

Met vriendelijke groet, 

Maarten Klinkenbijl, eigenaar Trimmings

Donaties!!!

Tijd voor donaties!
Alles staat in de startblokken. Meer dan 500 mensen hebben zich al aangemeld om te helpen. We hebben afnemers die zitten te springen. Het ontbreekt nu alleen nog aan de financiële middelen om de materiaalkosten te dekken. We verwachten dat we met € 20.000 op korte termijn 50.000 exemplaren kunnen maken. Nogmaals: we doen niet aan kapjes-handel: het gaat enkel om een investering in materiaalkosten (textiel en benodigdheden)

Alle hulp is welkom. We zijn in gesprek met gemeente Eindhoven, maar die kanalen bewandelen kost tijd. Het kost ook tijd en geld om via andere platforms een donatie- of crowdfundingactie op te zetten. Daarom: mocht je een financiële bijdragen kunnen en willen leveren, maak dan een willekeurig bedrag over op rekeningnummer NL40KNAB0259385042 ten name van Trimmings.

We vragen nogal wat vertrouwen. We beloven het volgende: alle donaties komen volledig ten goede aan de actie. 

We houden je vanzelfsprekend op de hoogte van de voortgang. In the meantime: deel dit bericht met zoveel mogelijk mensen. Samen naar de 50.000 exemplaren!

Geen Creditcard/Paypal? Doneer met iDeal via: Doneerdoel.nl

bottom of page